GBV News

SK Slavia Praha - GKS Piast Gliwice v Rakousku s komentátorem GBVision

Slávisté v ligové generálce remizovali v Rakousku s polským týmem Piast Gliwice 1:1. A GBVision měla v Rakousku rovněž své zastoupení. Komentátora zápasu.

Na úvodní krásnou branku Nicolae Stancia z kraje druhého poločasu soupeř odpověděl v 67. minutě. Do jediného přípravného utkání, které svěřenci Jindřicha Trpišovského před blížícím se startem FORTUNA:LIGY odehráli, nastoupil ke své premiéře Srdjan Plavšić. Srbský záložník navlékl kapitánskou pásku a dres s číslem 10. A dostal se i do první vážnější příležitosti, v 10. minutě po rozehrávce rohového kopu pálil po odskoku nad břevno.
Slávisté v utkání postrádali Jana Bořila, Petra Ševčíka, Tomáše Holeše a Lukáše Masopusta, kteří se po náročné sezoně završené účastí na ME připojí k týmu až v pondělí.
Šestý celek uplynulé sezony polské ligy a mistr ročníku 2018/19 na stadionu v rakouském Ottensheimu blízko Linze zahrozil dvakrát mezi 17. a 20. minutou. Vidova křížná rána z rohu šestnáctky ani hlavičkující Czerwiński Ondřeje Koláře k zákroku nepřiměli. Oba pokusy hráčů Piastu mířily vysoko nad. Po půl hodině hry polský tým nuceně střídal, zraněný Żyro přepustil své místo Steczykovi.